В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Експерт: Заплащането на мениджърите в технологичния сектор в България е над средното ниво в Европа

Мирена Колева, председател на УС на Българската Екзекютив Сърч Асоциация (БЕСА), В развитие, 20.05.2019

Мирена Колева, председател на УС на Българската Екзекютив Сърч Асоциация (БЕСА). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мирена Колева, председател на УС на Българската Екзекютив Сърч Асоциация (БЕСА). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Мениджърските възнаграждения в България са най-високи в технологичния сектор. В този бранш възнагражденията надхвърлят средното ниво на заплащане в Европа. Това каза Мирена Колева, председател на УС на Българската Екзекютив Сърч Асоциация (БЕСА), в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Позициите, които са били заемани от чуждестранни граждани, вече се заемат от българи срещу аналогични възнаграждения. Това означава, че има устойчива тенденция за изравняване на нивата на заплащане за топ мениджъри".

Нашата услуга предлага възможности за реализация в нови сектори, което е силно мотивиращо за мениджърите, заяви Колева.

"Екзекютив сърч услугата има изключително много добавена стойност, тъй като клиентът получава пълно пазарно проучване за сектора и работещите в него. Осигурява се умел трансфер на качества, които биха били от полза в друг сектор".

Очакванията ни са за стабилност и увеличение на дела на технологичния сектор в бизнеса ни, коментира тя.

"Устойчиво и успешно успяваме да привлечем обратно в България професионалисти, които са се реализирали успешно в чужбина".

Икономическата динамика е основен фактор, който оказва влияние на екзекютив сърч услугите в България, обясни Колева.

"Покупателната способност на населението нараства и безработицата е почти нулева, което води до ръст на бързооборотните стоки и до необходимост компаниите от бранша да се усъвършенстват".

Често трансферираме хора, които са били на високи позиции в компании за производство на бързооборотни стоки, в технологичния сектор, разказа Колева.

"Секторът на логистиката се разви изключително бързо през последните години. Появиха се много нови компании, които навлязоха на българския пазар. През последната година забелязваме устойчивост, тъй като компаниите се фокусират върху своето усъвършенстване, изграждането на нови логистични бази и инвестиционни проекти".

 

Последни новини
Още от В развитие