В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Защо британските компании бягат към Германия по време на Брекзит?

Ахим Хартих, Germany Trade & Invest (Агенция за икономическо развитие на Федерална Република Германия), „В развитие“, 16.05.2019 г.

Ахим Хартих, Germany Trade & Invest (Агенция за икономическо развитие на Федерална Република Германия), „В развитие“, 16.05.2019 г. Ахим Хартих, Germany Trade & Invest (Агенция за икономическо развитие на Федерална Република Германия), „В развитие“, 16.05.2019 г.

Великобритания е изправена пред огромния риск да изгуби голяма част от малките и средни компании в икономиката си, благодарение на Брекзит. Германия се очертава като водеща дестинация за промяна полето на работа от въпросните компании, а причините за това обяснява Ахим Хартих от Germany Trade & Invest (Агенция за икономическо развитие на Федерална Република Германия) в телефонен разговор с Делян Петришки за предаването „В развитие“.

„Основната причина за пренасянето на британските компании към Германия е Брекзит. 45% от тези компании пряко обвиняват напускането на ЕС за своето решение“.

Германия продължава да е най-привлекателният пазар на територията на Европа, тъй като се наблюдават отлични условия за развитие на B2C и B2B. Все пак говорим за държава с 82 млн. души население, отбелязва Хартих.

„Повечето напускащи компании са малки, но има и доста големи такива, които се ориентират към германския пазар“.

Най-често напускащият бизнес е в сферите на телекомуникациите, потребителските продукти и машиностроенето, казва още Ахим Хартих.

За да научите всички причини за бизнес миграцията от Великобритания към Германия, вижте видеото.

Последни новини
Още от В развитие