В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Стокообменът между България и Турция ще надвиши 5 млрд. долара през 2019 г.?

Венцислав Венков - изпълнителен директор на Българо-турската търговско-индустриална камара, В развитие, 15.05.2019

Отношенията между България и Турция са добри, имаме основания да смятаме, че търговският оборот между тях може да премине границата от 5 млрд. долара през 2019 г. Това каза Венцислав Венков - изпълнителен директор на Българо-турската търговско-индустриална камара, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Според Венков интересът на турските инвеститори към България расте, но страната ни трябва да вложи повече в осигуряването на необходимите на бизнеса условия.

„Турският бизнес търси хубави индустриални зони или паркове, в които да има подходяща инфраструктура. У нас всяка община има подобен парк, в тях обаче няма почти никаква инфраструктура“.

Гостът коментира и други фактори, върху които трябва да се работи у нас, за привличането на инвестиции от Турция, като изтъкна сред тях възможностите за гражданство, както и наличието на качествена работна ръка.

България все пак има много позитиви за турските инвеститори. Стабилността на публичните финанси е водеща сред тях, както и например липсата на езикова бариера в много региони. Трябва да използваме това“.

 

Последни новини
Още от В развитие