В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Американските индекси поскъпват, след като Китай сигнализира готовност за сделка

Пазарен коментар на Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 08.05.2019 г.

Американските индекси се търгуват с повишение след като говорителят на американската администрация каза, че Китай е сигнализирал, че иска да подпише търговска сделка, коментира Ренита Янг за „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„ S&P 500 се търгува с лек ръст след двуднения срив, който изтри над 500 млрд. долара от стойността на американските акции“.

Коментарите около търговската война между САЩ и Китай разтърсиха пазарите през тази седмица. А лекият суров петрол се търгува почти без промяна, каза Янг.

„Bloomberg Dollar Index се покачва за трети пореден ден. Щатският долар поскъпва спрямо кошницата от основни валути“.

САЩ ще публикуват доклад за търговията в четвъртък. Сезонът на отчетите продължава.

Акциите на аграрния концерн Bunge поскъпват, след като той успя да отбележи печалба въпреки проблемите с износа на соята, отбеляза Янг.

„Продажбите на New York Times продължават да растат, въпреки че маржовете се понижават“.

Печалбата на Sinclair broadcast group за първото тримесечие надмина и най-високите очаквания. Компанията напредва в сделката за придониването на 21 регионални спортни канала от Disney за 9,6 млрд. долара, продължи анализа си Ренита Янг.

„Lyft надмина очакванията за печалба след затварянето на борсите вчера. Прогнозната печалба и продажби на Toyota и Honda не отговориха на очакванията на анализаторите“.

 

Последни новини
Още от В развитие