В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Disney продължава да мултиплицира Междузвездни войни с нови проекти

Даниел Георгиев, Bloomberg TV Bulgaria, фен клуб на Междузвездни войни, В развитие, 02.05.2019

Disney много добре експлоатират марката „Междузвездни войни“ в последните години. Всеки филм от 2015 г. насам е достигнал и надхвърлил 1 млрд. долара. От тази гледна точка Disney са получили възвращаемост на средствата, отделени за притежание на марката. Те я закупиха от Джордж Лукас за 4 млрд. долара, които той от своя страна, ги отдели почти изцяло за благотворителност. Ноември е месецът на новите Star Wars продукти. Това коментира Даниел Георгиев, Bloomberg TV Bulgaria, фен клуб на Междузвездни войни, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

За момента основната история в пълнометражните филм приключва, спомена Даниел Георгиев. "Този декември в кината ще излезе последният филм, поне така го рекламират. Зад кулисите се говори за още няколко филма. Един от продуцентите на „Игра на тронове“ и един от режисьорите на епизод 8, за който се говори, че ще бъде повече от един филм. За момента епизод 9 - The Rise of Skywalker, е обвит в мистика.  Единствено знаем кои персонажи ще се завърнат. Заглавието предполага повече въпроси, отколкото отговори", допълни той.

"„Междузвездни войни“ като марка е малко нож с две остриета. Има финансово успешни филми. От гледна точка на актьорска игра и ефекти тези филми изглеждат най-професионалните - особено първата трилогия, която е техническо чудо. Проблем, поне според мен, представлява повтарянето на сюжетните линии и това не се нрави на всеки. На моменти се долавя изчерпване, въпреки че, от друга страна, така се продължава успешно нишката.

Ще се пусне и игра, сериал, уточни Даниел Георгиев по темата за новите продукти. "Играта предстои да излезе през ноември. Тя се развива между епизоди 3 и 4. Нови персонажи, нови събития. Експериментира се предпазливо, защото някои рискове не са отплатиха. Но пък предстоят и други проекти като "The Mandalorian", изграждането на тематичен парк и т.н.", отбеляза още той.

Вижте видео материала с целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие