В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Промените в Закона за мерките срещу изпиране на пари са в полза на адвокатите

Адвокат Николай Кискинов, упр. съдружник във "Владимиров Кискинов", В развитие, 01.05.2019

Според промените в Закона за мерките срещу изпиране на пари няма да се налага адвокатите да докладват за престъпления на своите клиенти. Това каза адвокат Николай Кискинов, упр. съдружник във "Владимиров Кискинов", в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

„Адвокатите не могат да преценяват обективно дали клиентът им извършва нарушение, тъй като са призвани да го защитават“.

Измененията облекчават реда, тъй като държавните органи откриха, че мерките срещу изпиране на пари създават изисквания към задължените лица, които практически не може да се приложат, заяви Кискинов.

"Промените в Закона за мерките срещу изпиране на пари все още се дискутират в Народното събрание. Законопроектът е внесен и приет на първо четене на 25-и април".

Очаква се тези промени да бъдат приети, защото те са насочени към облекчаване на изискванията, обясни той.

„Очаква се да се приеме отпадането на задължението за деклариране на действителния собственик на лица, за които има информация в Търговския регистър. В момента това се подава за всички компании“.

Ако акционерите или съдружниците в дружеството са български, няма да се налага обявяването на действителния собственик, тъй като това може да се проследи в Търговския регистър, отбеляза гостът.

Във видео материала вижте целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие