В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Българинът предпочита екзотиката на Африка, Индия и Персийския залив

Байко Байков, управител на туристическа агенция „Бохемия“, „В развитие“, 25.04.2019 г.

Българският турист е изключително любопитен и с висока култура на пътуване, когато стане въпрос за посещение на екзотични дестинации по света. Това мнение споделя Байко Байков, управител на туристическа агенция „Бохемия“, в Skype разговор в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Със сигурност голяма част от туристите ще се пренасочат към други екзотични дестинации. Северна Африка, страните от Персийския залив, Индия, Източна Азия, част от Източна Африка – това е само част от дестинациите, които българите предпочитат“.

Но посещението на страни, които са далеч от европейската култура, крият своите неочаквани рискове, като климатични условия, ниво на хигиена, местни закони и редица други, казва още Байков. Това е едно от предимствата, когато човек се доверява на туроператорите, защото те разполагат с нужната информация и имат разработени механизми за указване на съдействие при възникване на кризисни ситуации. Освен това, Министерството на външните работи е разработило система за съдействие на български туристи зад граница.

Събитията в Шри Ланка също са тема, която няма как да бъде подмината, тъй като страната до скоро се ползваше с отлично реноме, когато стане въпрос за нестандартна ваканция.

„Шри Ланка привлича много българи, но в момента страната не се предлага активно на българския пазар, защото тя е акцент повече през зимата“.

Байко Байков дава още редица ползотворни съвети в навечерието на туристическия сезон, но, за да ги научите, изгледайте видеото.

Последни новини
Още от В развитие