В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Володимир Зеленски залага на диалогичност за евроатлантическото бъдеще на Украйна

Антон Киссе, председател на Асоциацията на българите в Украйна и депутат във Върховната рада, В развитие, 19.04.2019

Преди втория тур на президентските избори в Украйна днес ще има голям дебат на националния футболен стадион в град Киев, който събира 70 000 души. Съотношението Володимир Зеленски-ПетроПорошенко е 70 на 30 в полза на първия. Порошенко днес ще изложи своята програма. Той е уверен в себе си и заслужава уважение заради качествата си. Зеленски няма професионален опит, едва вчера предложи кандидатурите от своя екип. Тепърва ще възникнат много въпроси за разрешаване. Това коментира Антон Киссе, председател на Асоциацията на българите в Украйна и депутат във Върховната рада, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Има и наказателен вот сред гражданите - т.е. вотът им не е насочен толкова към Зеленски заради самия него, колкото като разочарование от статуквото".

Икономическите въпроси, политическите взаимоотношения са важните в случая, подчерта Антон Киссе. "Въпросът за завършването на войната в Източна Украйна – също. На тези дебати ще се целят конкретни отговори", уточни гостът.

Още по темата

Още по темата

По отношение на евентуална външна намеса от страна на Русия в изборите Антон Киссе заяви, че счита за невъзможно вмешателството в изборните процеси. "Проблемът с фалшивите новини в ситуация на избори и дискредитирането на отделни политици са част от общата стратегия за създаване на дисбаланс. Обществото обаче има своята опозиция", изтъкна той.

"Позицията на Зеленски по отношение на евроатлантическото бъдеще на Украйна не е толкова напориста и дава възможност за диалог и с тази част от населението, която не възприема евроантлантическото направление, например южната част на Украйна. Зеленски заявява евроатлантическото бъдеще в по-голяма степен и има свой подход въпреки общата визия с Порошенко.

Колкото по-рано се проведат парламентарни избори, толкова по-добре, но трябва да се измени законодателството, спомена Антон Киссе.

Вижте видео материал с целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие