В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Сектор технологии в Ню Йорк отново се представя най-добре

Пазарен коментар на Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 16.04.2019

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Основните индекси в САЩ – S&P 500, Dow Jones, Nasdaq се покачват, докато инвеститорите пресяват финансовите резултати на високопрофилни компании за сигнали относно силата на американската икономика, коментира пазарният анализатор на Bloomberg Ню Йорк Ренита Янг.

S&P 500 продължава ръста си, като най-силно се представят секторите на технологиите, финансите и потребителските стоки. Акциите на Johnson & Johnson поскъпват, след като компанията публикува силни приходи за 1-вото тримесечие. Акциите на BlackRock се възстановяват в условия на „огромно вълнение“, относно фиксираната доходност, като компанията надхвърли очакванията с финансовите си резултати. Акциите на Bank of America отстъпват, след като банката отчете отслабване на ръста на приходите от лихви. Акциите на Netflix поскъпват при положителни финансови резултати, но залозите се увеличават при навлизането на нови конкуренти (Disney+), продължава анализа си Янг.

„Като говорим за конкуренти, Disney вече притежава мажоритарен контрол върху Hulu, след като последната купи дела на AT&T“.

Акциите на JBHunt Transport Services изтегля надолу акциите на компаниите за товарни превози, след като печалбата ѝ разочарова. Сред оставащите компании в публикуването на отчетите са Microsoft, American Express, Netflix, IBM. Пресслужбата на Фед в Чикаго каза, че централната банка на страната може би ще трябва да съкрати лихвите, ако инфлацията се понижи, уточнява анализатора.

Американските ДЦК продължават спада си, докато доходността им достига най-високото си ниво от заседанието на Фед през март. Петролът се задържа близо до най-ниското си ниво от седмица в Ню Йорк при прогнозите, че американските запаси на суров петрол отново са се увеличили, завършва Ренита Янг.

Последни новини
Още от В развитие