В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Положителни данни от Китай успокоиха европейските инвеститори

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, В развитие, 12.04.2019

Европейските акции поскъпват след по-добри от очакваното данни от Китай, от които стана ясно, че втората по големина икономика в света е отчела 14% ръст на износа през март. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Индексът Stoxx 600 изтри част от по-ранните си загуби, като отбеляза повишение от 0,3%. Индексите FTSE и DAX се покачват с по 0,5%, а CAC40 - с 0,4%“.

Килхоф коментира книжата на онлайн трейдинг платформата Plus500, които значително се обезцениха в Лондон след предупреждение от компанията за очакван спад на приходите от 82% за първото тримесечие на 2019 г.

Plus500 обяви, че очаква приходите ѝ да се свият до 53,9 млн. долара в сравнение с 297,3 млн. през същото тримесечие на 2018 г. Това повлия и на други трейдинг платформи, като акциите на CMC и IG markets поевтиняха с по над 3%“.

Междувременно акциите на испанската банка Santander поскъпват, след като дружеството предложи да изкупи обратно 25% от подразделението си в Мексико, което все още не притежава, добави пазарният анализатор.

Испанската банка ще емитира акции с обща оценка от 2,9 млрд. долара, за да плати сделката“.

Еврото поскъпва, докато стойността на британския паунд остава без промяна спрямо долара, каза още Килхоф.

Британският премиер Тереза Мей вече чува призиви да подаде оставка от членове на собствената си Консервативна партия, след като по-рано тази седмица договори 6-месечна отсрочка за Brexit с Брюксел. Засега Мей отбелязва само, че работи по постигането на компромис с опозицията, представена от Лейбъристката партия в Кралството“.

Вижте целия коментар във видео материала. 

Последни новини
Още от В развитие