В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Водещите индекси в САЩ се понижават заради засиленото търговско напрежение

Пазарен коментар на Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 09.04.2019

Президентът на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: Eilon Paz/Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: Eilon Paz/Bloomberg

Основните индекси в САЩ S&P 500, Dow Jones и NASDAQ се понижават заради подновени опасения за забавяне на икономическия ръст и ескалирането на търговското напрежение. Индустриалният и енергийният сектор са сред най-зле представящите се в S&P 500. Това каза пазарният анализатор Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че Вашингтон ще наложи мита върху вноса на ЕС, докато Международният валутен фонд (МВФ) намали прогнозата си за световния ръст до най-ниското ниво от финансовата криза насам. Подновяват се опасенията за забавяща се световна икономика. По-късно през седмицата очакваме данни за инфлацията в САЩ".

Акциите на Caterpillar и американският производител на самолети Boeing оказват отрицателен натиск върху индекса Dow. Акциите на авиопроизводителите се разколебаха, както и тези на компаниите за производство на материали и енергия, коментира Янг.

Очаквайте видео материал с целия пазарен коментар.

Последни новини
Още от В развитие