В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Убийството на петродолара би довело до невъобразими последствия

Д-р Магдалена Иванова, редактор Форекс в Investor.bg, „В развитие“, 09.04.2019 г.

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Рияд и Вашингтон са напът да прекроят изоснови световния пазар на петрол, ако заканите от двете страни бъдат изпълнени, коментира д-р Магдалена Иванова, редактор Форекс в Investor.bg, в традиционния анализ на световните пазари за „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Саудитска Арабия заплаши да убие петродолара, ако САЩ приемат закона NOPEC, който ще позволи членове на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) да подлежат на антимонополни дела, обяснява д-р Иванова.

Рияд изрази готовност да смени валутата, в която ще търгува своя най-ценен продукт, а това би довело до неописуеми последствия в световните пазари, тъй като редица водещи сектори, като индустриалния, ще бъдат сериозно засегнати от такава промяна, коментира още анализатора.

Ако оставим за кратко острите нападки между Щатите и Саудитска Арабия, тогава ще видим, че прогнозите за цената на „черното злато“ се оправдават до голяма степен. Bank of America предвиди около 70 долара за барел през тази година, с което се покриват и нуждите на Кралството, които бяха заявени по-рано, допълни Иванова. 

Целия коментар на д-р Магдалена Иванова можете да видите във видеото.

Последни новини
Още от В развитие