В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Стремежът към щастие ни кара да плащаме повече за любима марка

Любомир Острев - рекламен консултант, В развитие, 09.04.2019

Стремежът към щастие ни мотивира да правим скъпи и маркови покупки. Това каза Любомир Острев - рекламен консултант, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова. Гостът направи коментара си по повод независимо проучване, според което 55% от потребителите у нас биха платили до 25% допълнително за любимата си марка.

Всяка една марка и продукт обещават щастие. В различните възрастови категории обаче стремежите към него са различни. Хората между 18 и 25 години например търсят продукти, които показват тяхната идентичност. Хората между 25 и 45 години пък търсят ефективност“.

Гостът коментира и важността на рекламата. 

Ако около даден предмет има реклама, създаден му е имидж през годините, то той вече носи нещо, носи мисли и емоции на хората, които го видят. Там се крие добавената му стойност“.

Острев коментира и интернет гиганта Google, който зае лидерското място за силен бранд. Според него това основно се дължи на факта, че целият ни живот вече е се прехвърли в онлайн пространството, като добави, че присъствието в него е изключително важно за живота на всяка една компания.

Изграждането на общност е от водещо значение и това е възможността, която дава онлайн пространството... Именно натам е насочено бъдещето. Така се създава усещането у клиента, че е част от нещо, че принадлежи към нещо“.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Последни новини
Още от В развитие