В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Блокчейн ще подобри процесите в сектора на здравеопазването

Ричард Шиби, директор блокчейн иновации, Aryxe Group, В развитие, 04.04.2019

Блокчейн технологията е в сравнително ранен етап на развитие. Тя обаче има множество приложения, като подобряването на процесите в сектора на здравеопазването е едно от основните сред тях. Това каза Ричард Шиби, директор блокчейн иновации, Aryxe Group, в интервю за репортера на Bloomberg TV Bulgaria Хюлия Айваз от конференцията "Tech of Tomorrow 2019" на Клуб Investor.

Когато пациент реши да смени лекаря си например, той се оказва в ситуация, в която различните болници нямат историята на заболяването му, защото информацията е фрагментирана. В момента се работи по много проекти, които да преодолеят този проблем и да се даде възможност на лекарите да имат по-бърз достъп до медицинската история на пациентите“.

Конференция "Tech of Tomorrow 2019" на Клуб Investor, София, 04.04.2019. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Шиби коментира и развитието на криптовалутите, като се спря основно на биткоин, който стана синоним на блокчейн технологията.

„Работи се в насока промяна на тази представа... Преди няколко години имаше само биткоин, етериум и още няколко криптовалути. В момента те са далеч повече, има и множество нови проекти, свързани с блокчейн. Биткоин беше просто първото приложение на технологията“.

Последни новини
Още от В развитие