В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Решаващите последни седмици от мандата на ЕП

Адв. Николай Кискинов, упр. съдружник във Владимиров Кискинов, В развитие, 03.04.2019

Николай Кискинов, адвокат. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Николай Кискинов, адвокат. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пакетът „Мобилност“ на френския президент Еманюел Макрон ще бъде гласуван в последната седмица от мандата на настоящия Европейски парламент (ЕП), така че борбата все още не е приключила. Това заяви Николай Кискинов, упр. съдружник във "Владимиров Кискинов", в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

Инициаторите на пакета „Мобилност“ имат сериозна воля той да мине в рамките на този парламент. Част от плановете на съпротивата пък са той да бъде обсъден по такъв начин, че административно и времево да не бъде приет“.

Съветвам нашите евродепутати внимателно да плануват полетите си, за да могат да присъстват и да дадат своя глас, добави Кискинов.

Юристът подчерта, че последните последните няколко седмици от мандата на настоящия парламент ще бъдат решаващи и за приемането на друг спорен текст - Директивата за авторското право.

Като част от спорните моменти в нея той отбеляза въвеждането на задължение доставчиците на дигитални услуги да изплащат компенсации на издателите на съдържание за използването му в интернет.

„Трябва да има компенсаторен механизъм за използване на тези произведения, като това не трябва обаче да ограничава възможността за споделяне на информация в мрежата".

Във видео материала вижте целия разговор. 

 

 

Последни новини
Още от В развитие