В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Изборната победа на Зеленский в Украйна е плод на силен протестен вот, заяви експерт

Проф. Михаил Станчев, преподавател в Харковския университет в Украйна, бивш украински дипломат, В развитие, 02.04.2019

Победата на първия тур на президентските избори в Украйна на Владимир Зеленский не е изненада. Зеленский няма собствен поглед, той има добри съветници и те ще се опитат да го подготвят за втория тур, на който конфронтацията ще бъде по-сериозна. Това каза проф. Михаил Станчев, преподавател в Харковския университет в Украйна, бивш украински дипломат и автор на книгата "Третата световна война - битката за Украйна", в предаването "В развитие" с водещ Николай Кръстев.

"Вниманието беше разпиляно между 39 кандидата и хората гласуваха от симпатия към телевизионния образ на Зеленский. Партията на украинския кандидат за президент носи името на сериала, в който Зеленский участваше".

Зеленский спечели изборите, защото на хората им омръзнаха едни и същи лица през последните 27 години, които само приказват, но не реализират реални реформи, коментира Станчев. Според него цялата политическа класа в Украйна се грижат само за собственото си състояние, а не за интересите на хората.

"Зеленский като политик е слаба фигура. Ако той стане президент, ще има опити да се ограничат правомощията му. Постепенно ще се подготвя Украйна да стане парламентарна република".

В Украйна хората стават все по-бедни, а богатите все по-богати, заяви той.

"Украинските граждани ще се разочароват от Зеленский, защото те ще очакват борба срещу олигархията".

Последни новини
Още от В развитие