В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Трансформацията на консултантската индустрия - лукс или необходимост?

Ваня Бабанин, консултант по управление на брандовете, В развитие, 01.04.2019

Консултантската индустрия винаги е събирала стратегията и начина на нейното въвеждане на практика така, че да носи преки резултати на компаниите, коментира Ваня Бабанин, консултант по управление на брандовете, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Консултантска индустрия, управлявана от големите корпорации, се променя зарада фрийлансърите – те работят в посока по-голяма гъвкавост, не просто като локация, а да имаш свободата да управляваш процеси, уточни Ваня Бабанин.

"Дигитализацията влияе и в двете посоки. Намалява необходимостта от много известна голяма консултанска компания, за да достигнеш до знание. Дигитализацията предоставя много различни инструменти и помага на консултантската индустрия. Консултантите се обединяват в клъстери, в които могат да дават препоръки един на друг и да разширяват знанията си вазимно".

Две са основни посоки в този аспект - първо, консултиране тип стратегия и конкретна експертиза, отбеляза консултантът по управление на брандовете. "Тогава говорим за събиране на експерти, които са в много по-голяма степен профилирани. Другият тип е в посока стартъпи. Тези консултации са малко по-широк мащаб, въпреки че пак има известно профилиране", допълни Бабанин.

"Консултиранията се трансформират. Все по-голяма сила набират гъвкави и бързи решения, които използват анализите по-умно. От стартъп куртурата навлиза тенденция да се създава продукт и да се тества. Друг интересен аспект е заради добавената стойност – чистото консултиране се трансформира дори в посока заплащане".

Добрият консултант трябва да е далновиден по отношение на добавената стойност, клиентските потребности, предимствата на организацията, подчерта Ваня Бабанин.

Последни новини
Още от В развитие