В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Stoxx 600 бележи ръст за трети пореден ден

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 28.03.2019 г.

Световното покачване на облигациите изглежда отслабва. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Живка Попатанасова.

Облигациите преминаха на негативна територия заедно с повечето суверенни облигации в Европа. Междувременно акциите се търгуват с повишение, а американските фючърси върху акциите се представят колебливо.

Обръщаме погледа си и към акциите около 3 часа и половина след началото на търговския ден. Stoxx 600 се покачва за 3 ден поред, акцентира анализаторът. Ако разгледаме пазарите по-подробно ще видим, че ситуацията е разнопосочна, като лондонският FTSE се покачва с 0,4%. Но FTSEMIB в Италия се понижава с 0,4%.

На валутните пазари доларът се е насочил към поскъпване в 5 от последните 6 сесии. Британският паунд се търгува с понижение, след като британският парламент отхвърли осемте възможни опции за нова стратегия за Brexit.

Междувременно турската лира подновява поевтиняването си, въпреки организираните усилия да се спрат загубите на валутата дни преди местните избори казва още Юън Потс.

Последни новини
Още от В развитие