В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Германия се стреми към десета рекордна година в туризма

Кристиян Салай – мениджър маркетинг и продажби в Националния туристически борд на Германия, В развитие, 26.03.2019 г.

Страната известна с най-силната икономика в Европа бележи много сериозен прогрес в развитието на туризма и според Националния туристически борд в страната 2018 г. е била деветата поредна рекордна година. Кристиян Салай – мениджърът по маркетинг и продажби за борда, коментира прогреса на страната си пред Живка Попатанасова в предаването В развитие.

Амбициите пред германците са настоящата година да се превърне в десетата рекордна, позовавайки се на 100-годишнината от основаването на световното арт движение „Баухаус“.

„Германия е №1 културна дестинация в света“ - казва Салай. - „12% от културния туризъм в света става тук. 1/3 от всички опери в световен мащаб се случват в Германия. Имаме над 2000 музея, а, ако сравним продуктите си с нашите конкуренти, можем да кажем, че предлагаме по-добри цени“.

Интересът на българите към туристическата страна на Германия също бележи прогрес. Вече цели 34% от хората идват с цел почивка, макар други 40% да продължават да пристигат с бизнес цели, разказва още гостът.

Какви са стратегиите на германците, за да се поддържа тенденцията, можете да разберете във видеото.

Последни новини
Още от В развитие