В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Инцидентът с Ethiopian Airlines може да стопи премията, с която се търгуват акциите на Boeing

Георги Георгиев, портфолио мениджър в Карол Капитал Мениджмънт, В развитие, 12.03.2019

Все повече страни обявяват, че ще спрат летеж над тяхна територия на самолета Boeing 737 MAX 8. За момента цените на акциите на американската компания се понижават с 6,5%. Това каза Георги Георгиев, портфолио мениджър в Карол Капитал Мениджмънт, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Новината е изключително негативна за компанията, тъй като продажбата на този самолет формира значителен процент от оперативната ѝ печалба... Трябва да се има предвид, че акциите на компанията се търгуват с доста сериозна премия спрямо акциите на конкурентни дружества и цените им са доста по-високи от средните за отрасъла“.

Все още обаче нищо не е потвърдено, спекулира се със софтуерен проблем, добави Георгиев.

„Няма много заместители на този тип машини в света в момента. Компанията по всякакъв начин ще се опита да се справи с проблема. Ефектът по-скоро ще е в краткосрочен план както върху цените на акциите ѝ, така и върху нейния имидж“.

В неделя самолет Boeing 737 MAX 8 на Ethiopian Airlines се разби на път от Адис Абеба за кенийската столица Найроби. На борда на самолета пътуваха 157 души, няма оцелели сред тях.  

Още по темата

Още по темата

 

Последни новини
Още от В развитие