В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Трейдърите са предпазливи, а денят носи понижени цени на американските акции

Пазарен коментар на Сю Кйнан, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 06.03.2019

Денят отбелязва понижения в цените на акциите и на петрола, докато щатският долар поскъпва за 6-ти пореден ден. Американските инвеститори бяха фокусирани върху данни, сочещи за забавяне на икономиката. Икономически доклад за разширяващ се търговски дефицит на САЩ под управлението на президента Тръмп, както и по-слабите от очакваното числа за новосъздадените работни места, оказват натиск върху пазарното настроение.Това съобщи Сю Кйнан, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

"В момента, насочвайки се към последните часове на борсовата сесия, виждаме и трите основни индекса да се търгуват в понижение, но над дъната, постигнати за деня. Индексът Dow Jones е надолу със 120 пункта, или 0,5%. S&P 500 и Nasdaq са в понижение с 0,5%. Енергийните и фармацевтичните компании поведоха в загубите за S&P 500 към 3 поредна губеща сесия и най-лошата седмица за годината, след излизането на тези ключови икономически доклади", каза още пазарният анализатор.

По данните, изнесени от Кийнан, през 2018 търговският дефицит на САЩ се е разширил до 10-годишен връх, а през миналия месец частните компании са прибавили по-малко работни места от очакванията на анализаторите.

"Секторът на суровините бе изтеглен надолу от петрола след новините за по-силно от очакваното натрупване на запаси от суров петрол в САЩ. Петролът, търгуван в Ню Йорк е на цена от малко над $56 за барел. Междувременно американските ДЦК поскъпнаха силно.Търговията остава основна тема в дневния ред на инвеститорите, докато очакват подробности за възможно търговско споразумение с Китай, като се съобщава че президентът Тръмп притиска американските преговарящи да постигнат сделка с Китай скоро, надявайки се така да подкрепи пазарните ръстове".

Междувременно, спадащата доходност по ДЦК отразява по-голямата предпазливост на трейдърите, докато Morgan Stanley направи прогноза, че доходността по американските облигации ще спадне до нива от 2,35% до края на тази година. Трейдърите също така ще имат много поводи за размишление по-късно през седмицата, когато предстои решение на ЕЦБ за паричната политика, както и ще бъде оповестен месечният доклад за трудовата заетост в САЩ, посочи Кийнан.

Вижте пазарния коментар видео материала.

 

 

Последни новини
Още от В развитие