В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Инвестицията на Volkswagen у нас: Конкуренти и предимства

Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ, В развитие, 22.02.2019

Инвестицията на германския автомобилен концерн Volkswagen у нас би била огромна, говори се за пълното асемблиране на няколко модела автомобили. Имаме предимства, но конкуренцията е голяма – Турция е традиционно силна в автомобилното производство, Сърбия също има традиции, Румъния отдавна произвежда автомобили. Това каза Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Иванов посочи, че откриването на завод на Volkswagen в България ще е голямо предимство, касаещо не само пазара на труда, но и имащо голям принос към БВП на страната и цялостния ѝ имидж сред чуждестранните инвеститори.

Нямаме голям опит и не сме добре позиционирани в борбата за толкова голям инвеститор. Нямаме практиката, не знаем как да подходим, не сме и достатъчно агресивни... Единственият начин за привличането на инвестиции е осигуряването на подходяща бизнес среда, премахването на административните тежести и осигуряването на квалифицирана работна ръка“.

Още по темата

Още по темата

Според госта София и районът биха се справили с осигуряването на работната ръка, необходима за завода.

Инвестицията ще раздвижи пазара на труда, ще повиши заплатите и ще се окаже двигател на икономическото развитие... Когато толкова голям инвеститор стъпва на българския пазар, той идва със своите технологии, иновации и задвижва напред цялата икономика“.

Вижте повече във видео материала. 

Последни новини
Още от В развитие