В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Българският бизнес се включва активно в целите за устойчиво развитие

Проф. д.ик.н. Бистра Боева, преподавател в УНСС, В развитие, 15.02.2019

Мога да кажа, че българският бизнес се включва активно в целите за устойчиво развитие. Също така институционални инвеститори спазват правилата за отговорно инвестиране, което не е малко постижение за българската практика. Това спомена проф. д.ик.н. Бистра Боева, преподавател в УНСС, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

В последните няколко години вниманието на бизнеса от редица страни и по-специално на инвеститорите е насочено към помиряването на желанието да се инвестира с печалба и изискването да се опазва околната среда, отбеляза проф. Бистра Боева.

"На Конференцията за корпоративно управление и устойчиво развитие имаше конкретни дискусии за това, какви отговорности имат мениджърските екипи, членовете на съвети на директори, надзорни съвети и как трябва да се занимават с устойчивото развитие. Втората тема, която касае бизнеса, е свързана със социалното неравенство и бедност по веригите на доставка".

Имам чувството, че в рамките на ЕС лидерството понякога си поделят бизнесът и органите на ЕС, смята проф. д. ик. н. Бистра Боева. Докато в САЩ например е много активна позицията на бизнеса, НПО-та и общинските власти, поясни тя.

Поколението на милениумите води борба за опазване на околната среда, уточни Боева.

Труден е процесът по пренасочване от въглеродна към невъглеродна икономика, счита тя.

Гледайте видео материал с цялото интервю.

Последни новини
Още от В развитие