В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Фокусът на пазарите се насочва към преговорите в Пекин

Д-р Магдалена Иванова, форекс анализатор в Investor.bg, В развитие, 12.02.2019

Седмицата е интересна и много ключова за пазарите, въпреки, че не изобилства с огромно количество макро данни, които да излизат от различни точки на света. "Фокусът в момента е върху търговските преговори на САЩ и Китай и този път те се провеждат в Пекин". Това определи в коментара си като акцент в събитията д-р Магдалена Иванова, форекс анализатор в Investor.bg, в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров.

"Тази среща е ключова, защото до срока, който си определиха двете страни за споразумение - 1 март, има малко време, а те се договориха в това време да не вдигат взаимно митата си. Погледите на пазарите имат и оптимистични сигнали, че може и да има споразумение, въпреки, че стана ясно , че двамата президенти няма да успеят да се срещнат до края на този месец", уточни д-р Иванова.

По думите на форекс анализатора вчерашната търговия на Wall Street е била по-предпазлива, тъй като й липсват достатъчно на брой сигнали, така че да е ясен изходът, по-скоро се спекулира с различни сценарии.

"Днес вече има положителна новина за пазарите, особено за щатските, това е принципното споразумение, което беше договорено и няма да има второ спиране на работата на американското правителство, макар че на Доналд Тръмп ще бъдат отпуснати много по-малко пари, отколкото той искаше за построяване на оградата по границата с Мексико", каза още д-р Иванова.

Още за волатилността на пазарите и какво я предизвиква, гледайте във видео материала.

 

 

Последни новини
Още от В развитие