В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Глобалната икономическа несигурност повлия на международните пазари

Д-р Магдалена Иванова, редактор Форекс в Investor.bg, В развитие, 08.02.2019

Д-р Магдалена Иванова, редактор Форекс в Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Магдалена Иванова, редактор Форекс в Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Динамиката на международните пазари тази седмица се диктуваше основно от понижените прогнози на Европейската комисия (ЕК) за ръста на икономиката в еврозоната, понижените очаквания за икономическия растеж на Великобритания, които направи Английската централна банка в четвъртък, както и нарастващата вероятност за нов рунд мита между САЩ и Китай в началото на март. Това каза д-р Магдалена Иванова, редактор Форекс в Investor.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Още по темата

Иванова отбеляза, че основно притеснение на трейдърите е развитието на събитията в Китай.

„Има изключително голяма несигурност дори по отношение на прогнозите на ЕК. Най-голямото опасение е по-голям от моментния спад на БВП в Китай“.

Петролните пазари също отчитат опасенията, посочи гостът.

„В четвъртък щатските борси затвориха „на червено“, петролът поевтиня тази сутрин, азиатските борси също реагираха със сериозни понижения при липсата на новини и яснота около търговските преговори между Вашингтон и Пекин... Трябва да се отбележи обаче, че допълнителните ограничения в производството на петрол от страна на ОПЕК, както и санкциите срещу петролния износ на Венецуела, оказват много минимален ефект на петролните пазари“.

Като най-притеснително за еврозоната Иванова определи положението на Италия.

„ЕК понижи прогнозата си за очакван ръст на италианската икономика от 1,2% до 0,2. Ако има низходящи отклонения от очакванията на Комисията, то вече може да се говори за рецесия в Италия“.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Последни новини
Още от В развитие