В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Рекорден брой компании ще се листнат на борсата в САЩ през 2019 г.

Виктор Манев, партньор в Impetus Capital, В развитие, 06.02.2019

2019 г. вероятно ще се очертае като година, в която ще има изключително много първични публични предлагания на американския пазар. 226 компании са обявили, че планират да излязат на борсата през тази година. Това каза Виктор Манев, партньор в Impetus Capital, в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров.

„Става дума за около 100 млрд. долара капитал, който ще бъде привлечен чрез първични публични предлагания на американския пазар. Това не се е случвало от 1999 г. Ще бъде рекордна година, като пазарът го очаква“.

Няколко от компаниите „еднорози“, чиято пазарна капитализация отдавна е надвишила 1 млрд. долара, планират да излязат на борсата на цени, близки до последното им предлагане, коментира той.

"Сред тях е операторът на дигиталната платформа за краткосрочно отдаване под наем на жилища Airbnb. Очакваната капитализация на компанията е около 31 млрд. долара".

От друга страна, американската компания за споделени пътувания Uber очаква по-висока цена с между 50% и 100% спрямо последното им финансиране, отбеляза Манев.

Гледайте видео материал с целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие