В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Златото поскъпна, а щатските индекси се повишиха след заседанието на Фед

Д-р Магдалена Иванова, редактор Форекс в Investor.bg, В развитие, 31.01.2019

Федералният резерв реши да не увеличава лихвите, като те се запазват в сегашния диапазон между 2.25% и 2.5%. Вече се говори за търпение при разглеждане на паричната политика и изобщо не се споменава увеличение на лихвите, което накара анализаторите да смятат, че Фед не изключва намаление на лихвения процент при необходимост. Това каза д-р Магдалена Иванова, редактор Форекс в Investor.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Иванова анализира подробно посланието на председателя на централната банка Джером Пауъл и заседанието на Фед.

„След заседанието на Фед американските индекси се повишиха. Добрият резултат на борсите се дължи на добрите финансови отчети за изминалото тримесечие на повечето компании. Доларът отслабва, което повишава цените на златото. Сигналите, че външните рискове нарастват карат инвеститорите да търсят активи убежища като златото“.

Вчера централните банкери посочиха, че има задържане на инфлацията. Пауъл поясни, че една от причините за вдигане на лихвите ще бъде повишаване при инфлацията. Очакванията са инфлацията да се задържи на сегашните нива, коментира тя.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Последни новини
Още от В развитие