В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Възможността за мирно решение на конфликта във Венецуела е все още жива

Д-р Анета де ла Мар, преподавател в Университет Екстернадо де Колумбия, В развитие, 30.01.2019

Във Венецуела вече има разбиране, че е необходим преход, не е ясно обаче как ще се осъществи той. Това каза д-р Анета де ла Мар, преподавател в Университет Екстернадо де Колумбия, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Президентът Николас Мадуро вече е склонен на отстъпки, посочи Де Ла Мар-Икономова, позовавайки се на последни негови изказвания. Те са свързани с провеждането на предварителни избори за националната асамблея, но не и президентски, поясни тя.

Мадуро има сигурност, че Русия, Китай и Турция стоят зад него и именно той трябва да остане президент на страната“.

Гостът отбеляза, че към момента вече има задържане на парите, които Венецуела получава директно от продажбата на петрол в САЩ.

Наложено е ембарго и тези пари няма да идват към Мадуро. Те са насочени към новия президент Хуан Гуайдо. Това е една изцяло нова ситуация“.

Още по темата

Де Ла Мар-Икономова изтъкна, че финансите във Венецуела идват основно от ежедневната продажба на петрол в САЩ. Тя добави, че прекъсване на тези приходи ще значи крах за страната.

Още по темата

Авторитарното управление е причината за настоящата ситуация във Венецуела, смята Де Ла Мар-Икономова.

Социализмът е най-малкото нещо, което играе роля в този момент. Виждаме един диктатор на власт, който не иска да се откаже от нея“.

Според госта няма няма сценарий конфликтът да се развие извън страната.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Последни новини
Още от В развитие