В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Фед ще остане в режим на изкачване и след заседанието в сряда?

Петър Петров, Асоциация на трейдърите в България, В развитие, 29.01.2019

Петър Петров, Асоциация на трейдърите в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Петър Петров, Асоциация на трейдърите в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вече има консенсус в САЩ, че политиката на Федералния резерв (Фед) ще бъде по-търпелива и ще има предвид данните, а не начертаната си бъдеща траектория на действия. Временната парализа на правителството обаче ще доведе до липсата на данни, което допълнително ще затрудни преценката на централната банка. Това каза Петър Петров, Асоциация на трейдърите в България, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Според Петров Фед ще изчака до средата на годината, за да прецени влиянието на волатилността на пазарите и понижените прогнози за приходите на компаниите.

Несигурността на пазарите може да забави капиталовите инвестиции. Фед вероятно ще изчака и ще види какви перспективи ще се реализират, за да прецени и най-подходящата за тях политика“.

Гостът посочи, че по линия на ръста на заплатите в САЩ все още няма нищо тревожно.

Последните данни показаха ръст на заплатите от около 3,2% на годишна база. Покачването на производителността на труда след фискалните стимули през последните 2 години достигна до 1,3%. Това е удачен резултат“.

Петров добави, че все пак може да се наложи Фед да направи едно или две покачвания на лихвите до края на годината.

Ако БВП е над потенциала, който е малко под 2%, това ще предполага, че политиката е все още стимулираща. Това ще е сигнал за Фед, който се стреми към неутрално ниво, че има необходимост от още няколко корекции“.

Вижте повече във видео материала. 

 

Последни новини
Още от В развитие