В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Schneider Electric България очаква силно развитие на водния и жилищния сегмент

Радослав Кошков, търговски директор на Schneider Electric България, В развитие, 23.01.2019

Радослав Кошков, търговски директор на Schneider Electric България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Радослав Кошков, търговски директор на Schneider Electric България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За 2019 продължава да се очаква развитие в жилищния сегмент, каза търговският директор на Шнайдер Електрик България Радослав Кошков.

"Очакваме поне същия ръст като 2018. В индустрията зависи от инвестициите в страната и също очакваме подобен, но не толкова добър", каза той.

"Очакваме повече инвестиции във водния сегмент, не беше така през 2018".

Рискът може да дойде от събития от световен мащаб като Брекзит, каза Кошков в интервю за репортера Силвия Грозева, излъчено в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров.

„Централата ни в София покрива още три страни в региона. Това са Македония, Косово и Албания. Най-силният пазар от тях е България, но в Албания се наблюдава много силен ръст през последните няколко години“.

През 2019 г. продължаваме да очакваме развитие в жилищния сегмент, каза търговският директор на компанията.

„Това продължава да е успешно растящ сегмент за нас и всички фирми. През тази година очакваме поне същия ръст от предходната 2018 г. Индустрията силно зависи от инвестициите, които се очакват в страната за нови фабрики или разширение на съществуващи“.

Чуйте интервюто във видеото.

Интервюто е взето по време на Galette des Rois, организирана от Френско-българската търговско-индустриална камара и Amcham в София на 22 януари 2019.

Последни новини
Още от В развитие