В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Евродепутатите са предпазливи по отношение на удължаване на срока за Брекзит

Цветана Балабанова, BULGARIA ON AIR, В развитие, 16.01.2019

Евродепутатите са предпазливи по отношение на удължаване на срока за Брекзит. Това заяви Цветана Балабанова, BULGARIA ON AIR, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

70 дни преди излизането на Великобритания от ЕС днес сме най-близо до Брекзит без сделка, уточни Цветана Балабанова. "Около тази позиция се обединиха и трите евроинституции – Съвет, Парламент и Комисия. Според тях Брекзит без сделка е най-лошият сценарий. Именно затова се ускорява подготовката за този сценарий - законодателни промени, ако това се случи. Промяна за споразумението на Брекзит е невъзможна", посочи още тя.

Евродепутатите се отворени за диалог с Лондон, призна Балабанова. Главният преговарящ за Брекзит – Мишел Барние, призова Лондон да изясни какво точно иска, съобщи още тя.

"Евродепутати от различни групи са изключително внимателни и предпазливи по отношение на удължаване срока за Брекзит. Смятат, че това би довело до изборен хаос. Европейските избори трябва да се състоят през май. Координаторът на преговорите за Брекзит от европейския парламент бе доста категоричен и призова с оглед на днешния вот на недоверие политиците да съблюдават интереса само на своите граждани, а не на отделните партии".

Повечето евродепутати признават, че очакват вотът на недоверие да не мине, каквито са и повечето социологически проучвания, отбеляза още Цветана Балабанова.

Гледайте видео материал с цялото интервю.

Последни новини
Още от В развитие