В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

БФБ се нуждае от повече качествени компании за привличане на инвеститори

Павел Николов, ръководител международни финансови пазари в "Евро-Финанс", В развитие, 15.01.2019

Павел Николов, ръководител международни финансови пазари в "Евро-Финанс". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Павел Николов, ръководител международни финансови пазари в "Евро-Финанс". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

БФБ се нуждае от повече качествени компании за привличане на инвеститори, коментира Павел Николов, ръководител международни финансови пазари в "Евро-Финанс", в интервю на Хюлия Айваз за предаването "В развитие".

На церемонията, която се провежда за 18-ти път в историята на БФБ, бяха присъдени награди в 5 категории.

Наградата за за инвестиционен посредник, сключил най-много сделки на БФБ–София през 2018, бе присъдена на Карол.

А наградата за инвестиционен посредник, реализирал най-висок оборот на БФБ през 2018 – на Първа финансова брокерска къща. Градус АД се сдоби с приз за емитент с най-голям принос за развитието на капиталовия пазар през изминалата година.

Отличие за медии с най-голям и сериозен принос за популяризането на капиталовия пазар през 2018 бяха присъдени на Bloomberg TV Bulgaria и Profit.

Народният представител Делян Добрев бе отличен за личност с най-голям принос за развитието на капиталовия пазар през изминалата година.

Васил Големански, заместник-председател на Съвета на директорите на БФБ, обяви стартирането на проекта „Единна входна точка“. Той цели да намали административната тежест върху участниците на пазара и да улесни достъпа до услугите, предлагани от институциите на капиталовия пазар.

БФБ се нуждае от повече качествени компании за привличане на инвеститори, коментира Павел Николов, като подчерта, че повечето са компании със слаби показатели и с нулева ликвидност. Ако има повече компании като тези от SOFIX на пазара, толкова по-голям интерес ще се генерира от страна на инвеститори, обобщи той.

 

Последни новини
Още от В развитие