В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

И Брюксел вече не е сигурен ще има ли Brexit

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 14.01.2019

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Предстои на 15 януари британските законодатели да вземат окончателното си решение дали ще подкрепят постигнатата между премиера Тереза Мей и Брюксел сделка за начина, по който Кралството ще се раздели с Европейския съюз (ЕС). Междувременно обаче британският вестник Guardian публикува материал, в който твърди, че европейските лидери считат датата 29 март, на която Brexit трябва да се състои, за напълно нереалистична и вече имат разработен план "Б". Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Главният редактор се спря и на друга тема, вълнуваща блока. Той коментира ситуацията във Франция на фона на неспирните протести на движението на „жълтите жилетки“, което през уикенда отбеляза деветата си поредна събота на демонстрации.

„Френският президент Еманюел Макрон направи един първоначален опит да възроди донякъде магнетизма на своето движение „Марш“ с писмо, което изпрати до гражданите на републиката. В него той съобщава, че започват тримесечни дебати, в които французите могат да коментират абсолютно всичко“.

Говорейки за процесите във Франция, трябва да имаме предвид и друг политик, който доскоро набираше скорост, но напоследък също губи популярност - Марин льо Пен, добави главният редактор.

„Широко прокламираната мисия на Льо Пен е да победи Макрон. Според анализатори обаче партията ѝ няма да може да се възползва от подкрепата на „жълтите жилетки“, тъй като има доста сериозни различия между движението и „Националния сбор“, чийто лидер е Льо Пен“.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Последни новини
Още от В развитие