В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Европейските основни индекси не започнаха борсовата седмица по най-добрия начин

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 14.01.2019

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Днес акциите в цяла Европа и Азия понижават стойностите си. Пазарът реагира на негативната новина от китайските търговски данни, които показаха, че понижението на икономическия и търговски ръст е по-голямо от очакваното и това възобнови опасенията за световния растеж. Доходността по американските облигации спада, а доларът остава стабилен.Такива данни съобщи Юън Потс, пазарен анализатор от Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.  

3 часа и половина след началото на търговския ден, технологичните компании отбелязват най-големи загуби в индекса STOXX 600. Всяка от 19-те индустриални групи се търгува на червено, като компаниите за лични и домакински стоки, както и минодобивните също са сред най-губещите днес.

Всеки основен пазарен индекс днес отчита поевтиняване в търговията, като италианският FTSEMIB е с 1.4% по-ниски пазарни стойности, а IBEX в Испания с 1.3% и това са двата индекса с най-лошо представяне в търговията.
Фючърсите върху Dow, Nasdaq и S&P 500 вероятно ще започнат търговията на червена територия на американската сесия по-късно днес. В Азия най-големите загуби отчитат борсите в Хонконг,  след като Китай отчете най-лошите данни за вноса и износа от 2016 г. насам, каза още Потс.

На валутните пазари данните за намаляване на индустриалното производство доведоха до поевтиняване на еврото.

Очаквайте целия коментар във видео материала.

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие