В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

С 50% общо е нараснал трафикът на летищата Бургас и Варна за 3 години

Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар Еърпорт мениджмънт, В развитие, 09.11.2018

"Беше една изключително успешна година за Летище Варна и сме доволни от резултатите, които постигнахме". Такава равносметка направи Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар Еърпорт мениджмънт, финалист в конкурса "Мениджър на годината 2018", организиран от списание "Мениджър", в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров. 

Мениджърът очаква 10% ръст на трафика на Летище Бургас и 15% ръст на трафика на летище Варна.

"Трета поредна година отбелязваме ръст на трафика към Летище Варна. Общия трафик на летището нарасна с 60%, като за тази година ръстът е от 15%. И този двуцифрен ръст е изключително положителен за летището". Това каза г-н Хеппе и допълни, че ситуацията на Летище Бургас е аналогична. Там трафикът се е увеличил с 40% за последните 3 години, което формира общ среден прираст за двете летища от 50%. 

През тази година се очаква ръст от 10% на услугите на Летище Бургас, където основният проблем е в намаляването на трафика от Русия с 10%, докато този към Варна се е увеличил с 6%, но всички основни пазари, обслужвани от компанията отбелязват двуцифрен ръст, посочи Хеппе.

Най-големите пазари за услугите на летището са били Германия, България, Русия, Полша, Великобритания и Чешката република, посочи мениджърът, за тези дестинации се предлагат чартърни и редовни полети.

"През лятото свързваме 180 дестинации, които се обслужват от 100 авиокомпании от 15 страни, голяма част от този трафик е от чартърни полети. Освен това удвоихме трафика си за зимните полети със 100%".

Компанията е инвестирала през годината 20 млн. лева - 10 млн. в Летище Варна и 10 млн. в Летище Бургас, това са средните инвестиции през последните години, а общата инвестиция възлиза на 370 млн. лева, като по време на концесията ще достигне сумата от 800 млн. лева. 

Компанията управлява двете български летища от 10 години и е достигнала световно ниво на услугите си, така че те са с инфраструктура от световна класа, посочи мениджърът. Той изрази мнение, че новооткритото летище в Истанбул ще има положително влияние на работата на двете български летища, за които Истанбул е успешна дестинация. В момента няма директен полет от Бургас до Истанбул и сега се създава възможност да се открият такива полети, каза Хеппе.

Гледайте целия разговор във видео материала.

 

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие