В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Малко вероятно е компромис между САЩ и Китай да се постигне по време на срещата на Г-20

Николай Шуманов, финансов анализатор в Legacy FX , В развитие, 12.10.2018

Отношенията между Доналд Тръмп и китайския му колега Си Дзинпин са ясни – санкциите между двете страни се увеличават и до момента постигнат компромис няма. Той едва ли ще стане факт и по време на срещата на Г-20 и предстоящите разговори между тях. Все пак трябва да се има предвид, че всичко може да се очаква от Тръмп. Това каза Николай Шуманов, финансов анализатор, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Финансовият анализатор коментира и случващото се на пазарите през последните дни. Той определи корекциите като „нормални и здравословни“ за тях. Ефектът им посочи, че ще бъде краткосрочен.

Корекцията няма да има съществено отражение на пазарите. Това беше чисто пазарно решение, повлияно от притесненията на инвеститорите, но то няма да се отрази върху определени сектори. Очакванията са компаниите в САЩ да имат добри резултати в сезона на отчетите, който започва, и това да доведе до увеличение и на основните американски индекси“.

Според Шуманов причината за последната корекция отново е свързана с търговската война между САЩ и Китай, както и с критиките на Тръмп към политиката на Фед.

Той добави, че именно предстоящата среща на Г-20 в края на следващия месец продължава да буди най-сериозни притеснения у инвеститорите.

Вижте повече във видео материала. 

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие