В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Щефан Отто: Дойдохме, за да останем

Щефан Отто, главен изпълнителен директор на Voss Automotive, В развитие, 09.10.2018

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

 

"Ние дойдохме тук за да останем. Ангажирахме се дългосрочно. Няма нито един завод на Voss Automotive, който да не съществува. Всеки завод, който сме създали, съществува и днес. Имало е сливания и премествания, но никога не сме се отказвали от дестинация". Това каза Щефан Отто, главен изпълнителен директор на Voss Automotive, в интервю на главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов, акцент от което бе излъчено в предаването "В развитие".

Сред причините германските инвеститори да изберат точно в България, директорът посочи членството на страната в ЕС, наличието на юридически връзки с ЕС, както и правна система, която не е перфектна, наясно са с това, но виждат, че и българският народ и правителството активно работят за подобряването й. 

"Всички разбраха, че да привлечеш атрактивни инвеститори е възможно само тогава. Никой не инвестира в несигурни места и времена. Ние не сме рискови играчи, не влизаме в казиното за да залагаме. Имаме нужда от ясни рамкови правила. Това важи и за търговската война. Тя не е добра за бизнеса", е мнението на Щефан Отто.

"Ние сме международна компания, бихме предпочели да продаваме продуктите си САЩ и Китай вместо да се караме с тях", каза още Отто.

Кои са конкурентите, които България е отстранила като инвестиционна територия и още от интервюто - гледайте във видео материала.

 

 

Последни новини
Още от В развитие