В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

САЩ и Китай ще са единствените губещи от търговската война

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 06.08.2018

Единствените губещи от търговската война между САЩ и Китай са страните-участнички в нея. Страни като Великобритания и други големи страни с голям брутен вътрешен продукт само ще печелят от тази война, защото ще имат повече внос и износ на стоки предвид наложените мита. Това коментира форекс анализаторът Мартин Митренцев в предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров.

Що се отнася до движението на британската лира, анализаторът посочи, че влиянието на Марк Карни като главен губернатор на Bank of England върху британския паунд е дори по-голямо от това на Тереза Мей.

“От него зависи евентуалното увеличение или понижение на основния лихвен процент, но той с това си влияние върху валутата е готов да сменя различните опасения на трейдърите. Затова видяхме как gbp-usd проби едно изключително ниво от 1,30, а сега се търгува на 1,292, което е най-ниското ниво от 11 месеца. Но повечето трейдъри базират своя анализ главно на такива неща“.

„Брекзит ще повлияе много повече на британския паунд, отколкото понижение или показване на лихвения процент. Защото това, което ще се случи с Брекзит, ще е дългосрочно и няма връщане назад, а промяна в лихвения процент може да се направи на всяка среща“, коментира още Митренцев . 

Вижте видеото.

Последни новини
Още от В развитие