В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Традиционните компании са застрашени, ако не приспособят бизнеса си към новите технологии

Виш Соуани, ръководител Отношения с финтех индустрията и стратегически партньорства на Visa за Европа, В развитие, 27.06.2018

Финтех компаниите трябва да се разглеждат като партньори на традиционните компании във финансовия сектор. Партньорството с тях е възможно, за да се осигурят лесни и безпроблемни плащания. Това каза Виш Соуани, ръководител „Отношения с финтех индустрията и стратегически партньорства“ на Visa за Европа, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Традиционните компании рискуват да изгубят бизнеса си, ако не го приспособят към новите технологии и новите изисквания на клиентите, посочи още Соуани.

В миналото пазаруването изглеждаше по следния начин: човек отиваше в магазина и избираше на място от това, което се предлага там. В днешно време клиентът иска нещо точно определено – конкретен модел, цвят, ценова категория и пр. Ако чрез своите технологии и процеси компаниите не отговарят на тези очаквания, то те ще имат проблеми.

Важно е транзакциите да са надеждни, защитени и възможно най-улеснени за потребителите, посочи още Соуани. Необходимо е да има добро съотношение между цената на услугата и това, което потребителят заплаща. Добре е, че технологиите позволяват да се предлагат по-евтини услуги, каза още той.

Важно е да се премахне страхът от технологиите и те да бъдат максимално прости и лесни за използване от потребителите.

Според Соуани няма едно определено решение за това кои точно технологии трябва да бъдат част от сектора. Важно е да се подберат най-подходящите и сигурните.

Той посочи, че е трудно да се определи кой регион в света е най-напреднал в технологичното си развитие. Наблюдава се бързо развитие както на технологиите, така и на навлизането им в ежедневна употреба навсякъде по света, каза още Соуани.

Вижте във видео материала целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие