В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Студенти в надпревара за млад одитор на годината

Детелина Смилкова, ВУЗФ, В развитие, 20.06.2018

Детелина Смилкова, вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Детелина Смилкова, вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Конкурсът „Млад одитор“ се организира за седма поредна година от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и одиторски дружества. Целта на конкурса е да бъде популяризирана одиторската професия сред младите хора, както и да се акцентира върху ролята на одита в бизнес средите и обществото като цяло. Това предаде репортерът Цветин Филипов от мястото на събитието за предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Хубавата новина е, че се увеличава броят и интересът на участниците в този конкурс за седма поредна година, увеличава се и броят на институциите, които подкрепят тази инициатива, защото осъзнават, че без подкрепата не можем да подготвим младите хора за тази изключително трудна професия“, коментира вицепрезидентът на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) Детелина Смилкова. 

По думите ѝ 52 участника са стигнали до второто ниво от над 90 първоначално.

Участници от Икономическия университет във Варна са заели трето и второ място, а големият победител е от Стопанската академия в Свищов.

„Дадохме и нови три награди за много добре предложени оригинални идеи. Младите хора са не само добри студенти, те са и много креативни, дори и в тази сравнително скучна според някои хора професия“.

Очаквайте видео.

Последни новини
Още от В развитие