В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

За бирата и още нещо

Ивана Радомирова, председател на Съюза на пивоварите в България, В развитие, 13.06.2018

Ивана Радомирова, председател на Съюза на пивоварите в България, снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ивана Радомирова, председател на Съюза на пивоварите в България, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Проведеният миналата седмица глобален форум на пивоварите в Брюксел беше под егидата на пивоварите в Европа, а мотото му -  „За бирата и още нещо“. В събитието участие взеха около 900 преки участници – те участваха във всички пленарни заседания, изложения и дискусии. Имаше представители на Азия, Латинска Америка, Австралия, САЩ, Канада и всички страни от Европейския съюз (ЕС), включително и три държави от Балканския полуостров, които не са членки на ЕС. Това събитие се превърна в един голям дискусионен форум, който очерта някои от интересните тенденции в развитието на индустрията, както и новости, които касаят страните от ЕС по отношение на регулациите. Това каза Ивана Радомирова, председател на Съюза на пивоварите в България, в предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров.

Бирата е напитка, която започва значително да навлиза в ежедневния начин на живот на хората. Това до голяма степен е повлияно от желанието за консумация на натурални храни, които са съвместими със здравословното хранене и здравословния начин на живот, каза още Радомирова.

Тя отбеляза, че все повече и повече изследвания от различни международни институции твърдят, че напитката е в своя ренесанс. По тази тема Радомирова добави, че репутационните замервания, които се правят в страните членки на ЕС поставят България на второ място за трета поредна година с най-висока репутация и доверие.

Тя коментира, че освен този положителен факт, по време на срещата в Белгия участниците са отчели както тези добри резултати на България, така и са изразили високата си оценка за справянето на България с европредседателството. 

Крайно време е както за отделни индустрии в страната, така и за всички нас да се говори по този положителен начин.

Според Радомирова всички участници във форума са били единодушни, че иновациите са това, което развива индустрията. Тези иновации не са свързани само с производствения процес или нови технологии, поясни тя. Голяма част от тях са продуктови иновации, които посочват желанието на индустрията да отговори на интереса на потребителите. Съществена част са и иновациите, насочени към опаковките на продуктите с цел мерки за опазване на околната среда.

Вижте във видео материала целия разговор. 

Последни новини
Още от В развитие