В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Политиката на Италия срещу мигрантите - константа или временно решение?

Георги Найденов, икономист, В развитие, 11.06.2018

Факт е, че срещата на върха на Г-7 завърши със скандал. Трудно е да се каже какво ще последва, имайки предвид, че предстои процедура по BREXIT, а Япония е традиционен съюзник на САЩ и продължава да оказва своята подкрепа. Това каза Георги Найденов, икономист, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Найденов каза още, че Тръмп се опитва да преразгледа търговските взаимоотношения и да се опита да направи процеса малко по-справедлив за САЩ. Той припомни, че все пак позицията на американския президент до голяма степен е определена и от гледната му точка на бизнесмен.

Найденов коментира и решението на италианското правителство Италия да не излиза от еврозоната, като допълни, че това веднага се прие положително и от пазарите.

По темата за твърдата политика, която италианското правителство обяви, че ще предприеме за мигрантската вълна и решението, взето от новия вътрешен министър Матео Салвини да не допусне мигрантски кораб да акостира на италиански бряг, Найденов посочи, че все още е рано да се коментира и биха могли да се случат промени.

Това какво е заявил един министър като ангажимент на правителството не значи, че тази политика няма да бъде променена във времето и правителството да тръгне в друга посока.

Вижте във видео материала целия разговор по темата.

Последни новини
Още от В развитие