В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Каква е динамиката в цената на петрола?

Николай Майстер, изпълнителен директор на Intercapital Markets, В развитие, 16.05.2018

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Дори да се стигне до намаляване на добивите и доставките на ирански петрол, това количество може да бъде заменено от други производители, ако те желаят да го направят. Това мнение изказа Николай Майстер, изпълнителен директор на Intercapital Markets, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

В Саудитска Арабия, Венецуела, Русия предлагането на петрол често се влияе от някакво политическо решение или решение на някой от лидерите на тези държави. Докато предлагането от шистовите производители е чисто пазарна цена, твърди експертът. Според Майстер при търговията с петрол много хора ползват вграден марджин и една от честите грешки или това, което води до най-много загуби, когато човек търгува с финансови деривати върху петрол, е да се сбъркат дългосрочните аргументи с краткосрочна позиция. Излизането на нови шистови производители на пазара би отнело шест месеца, година или две, поясни експертът.

„Новината от тази сутрин е, че на срещата на външните министри на Иран с външните министри на другите страни от споразумението е било прието другите страни да продължат да си го спазват и да продължат да купуват петрол от Иран“, допълни гостът.

Повече от коментара за петролният пазар очаквайте във видео материала. 

Последни новини
Още от В развитие