В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Акциите на Rolls Royce поевтиняха с над 1,5%

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, 13.04.2018

Европейските акции добавят към тазседмичния ръст след положителна сесия в Азия, а инвеститорите добиха кураж след допълнителни сигнали за успокояване на търговското напрежение. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Индексът Stoxx 600 се покачи с 0,5% при ръстове на производителите на суровини които компенсираха спадовете при технологиите и търговците на дребно“.

Тя добави, че междувременно германският Dax е нагоре с 0,8%, а лондонският FTSE100 се колебае между печалби и загуби тази сутрин.

„По-конкретно поглеждайки към акциите, следим британския производител на двигатели Rolls Royce, чиито акции поевтиняха с над 1,5%. Това се случва след като компанията заяви, че технически проблеми и допълнителни инспекции по нейния самолетен двигател Trent 1000 ще доведат до допълнителни нарушения за потребителите и по-високи от очакваното разходи“.

Анализаторът каза още, че за да плати допълнителните инспекции, Rolls Royce ще преприоритизира другите разходи, за да запази финансовите си насоки за 2018 за свободен оборотен капитал.

„По-ранен проблем свързан с Trent 1000 доведе до непланирани покупки за десетки самолети Boeing's 787, които струваха на производителя повече от 220 млн. паунда миналата година“.

 

 

Последни новини
Още от В развитие