В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Социалните мрежи трудно могат да бъдат спрени или регулирани

Александър Дурчев, All Channels Communication Group, В развитие, 12.04.2018

Голямото предизвикателство е, че Facebook и въобще социалните медии не генерират собствено съдържание, което да може да бъде регулирано. Всички тези медии са всъщност платформи за чуждо съдържание, за което те не носят отговорност. Това каза Александър Дурчев от All Channels Communication Group в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„От тази гледна точка ще бъде изключително трудно да се ограничи фалшивото съдържание от това, което отговоря на някаква относителна истина. Тук ще бъде голямата борба – как това нещо да бъде ограничено. Докато при телевизиите се знае кой създава съдържанието и от къде идва информацията, то в социалните мрежи не е така“.

Според Дурчев, Facebook е върхът е на ефективността за достигане до потребителите.

„Това е най-евтиният, таргетиран, ефективен и прецизен начин, което всъщност го превръща в такова мощно оръжие за пропаганда. Изначално подготвено за комерсиален инструмент, който да ни продава реклама на база на това какво харесваме и какво е нашето поведение в интернет, то се превръща в инструмент за политическа агитация. Абсолютно нормален ход на нещата“.

Той смята още, че социалните мрежи са „too big to fail”.

“Наистина са твърде големи. Не знам как в момента социалните медии могат да бъдат спрени или регулирани. Ще се изисква жестока креативност, за да могат да бъдат спрени тази процеси”.   

Последни новини
Още от В развитие