В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските капиталови пазари се понижават днес

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, 11.04.2018

Европейските капиталови пазари се понижават днес. Трейдърите оценяват очевидното успокоение на търговското напрежение в света, спрямо изгледите за възможна западна военна намеса в Сирия. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Вероника Денизова. "Доларът спада, а доходността по ДЦК се покачва преди излизането на данните за американската инфлация и протоколите от заседанието на Фед".

"Тук в Европа повечето пазари са надолу, като шведския индекс OMX е надолу с 1,1%, а индексът DAX в Германия е надолу с 0,6%. Това са двата най-зле представящи се индекса".

Компаниите за храни и напитки и здравните акции са близо до дъното в таблицата на представянето по сектори днес, уточни Потс. "Акциите в търговията на дребно и телекомите поскъпват".

На петролните пазари лекият суров петрол се понижава, но се задържа над $65 за барел, каза още анализаторът. "Междувременно, алуминият се насочва съм най-високото си затваряне на сесия от януари насам, след като водещите борси обявиха, че ще преустановят приемането на метала от United Company Rusal преди очакваните нови американски санкции срещу Русия. Рублата и руските акции продължават спада си, докато инвеститорите продължиха да продават".

Вижте повече във видеото.

Последни новини
Още от В развитие