В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Има леко прегряване на имотния пазар, но то е неминуемо

Теодора Биволарска, партньор в Unique Estates, В развитие, 10.04.2018

До известна степен съществува леко прегряване на имотния пазар, но то е неминуемо. Познаваме историята, колелото винаги се върти. Това каза Теодора Биволарска, партньор в Unique Estates, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Винаги има ръст в недвижимите имоти, след това има спад. Това е нормално. Наистина през последните 1-2 години се увеличи броят на строителствата“.

Според нея цените няма да растат или поне ще се задържат и ще се балансират до края на тази година.

„И това лято излизат много нови жилищни единици на пазара – не само в хубавите и луксозни квартали, но и въобще като цяло в градовете. Това неминуемо ще доведе от прекалено голямо предлагане до по-малко търсене. Така че по-скоро ще се балансират цените. Може би няма да има вече покачване“.

Биволарска посочи като проблем това, че българските продавачи на имоти не свързват стойността на имота, който искат да продадат, с неговите качества.

„Оценката е свързана с това на продавача колко пари са му нужни. Хубаво е ако българинът като продавач започне малко по-разумно да оценява имота си, когато тръгне да го продава“. 

Последни новини
Още от В развитие