В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Кой какво научи от скандала с Facebook за защитата на лични данни

Максим Бехар във В развитие, 30.03.2018

Свързаната със защитата на личните данни криза около Facebook ще бъде преодоляна през следващите два месеца, защото на потребителите, повече от 2 млрд., трябва да бъдат предоставени възможности да управляват колкото може повече своята информация. Въпреки това е факт, че цялата тази информация е била споделена доброволно и никой не е бил принуден да я споделя. Това мнение застъпи Максим Бехар, ПР експерт, основател и главен изп. директор на M3 Communications Group, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.  

Разбрахме, че информация на 50 млн. души в САЩ е била продадена на фирма, която се занимава с проучвания и анализи. Информацията за всички подобни сделки трябва да бъде извадена на бял свят и всяко действие от нейна страна, без значение дали води до печалба или до загуба, трябва да бъде ясно на акционерите. Ще бъде сложено на масата и ще бъде направен анализ за сигурността. 

"Да се препродава информацията - това не би трябвало да се случва в съвременния свят, без значение за каква информация става дума. Наистина всичко е публично. Публикуваш номера на мобилния си телефон и имейл адреса си. Те могат да бъдат видени във всяка социална медия, но тези данни не могат да бъдат продавани като пакет на трети страни в никакъв случай". 

Facebook е социална медия, която промени историята, защото обедини в себе си всички услуги, които ние бяхме свикнали да имаме поотделно - чат, имейл, споделяне на текст, снимки и всичко останало. 

Ние не можем и за секунда да си помислим, че ще живеем без социални мрежи. Те не могат да се върнат назад и всички ние, потребителите, а и хората, които управляваме медията, да предприемат съответните мерки така че да сме запазени. Първо - да няма фалшиви профили, и второ - цялата тази информация, която ние споделяме, да може да бъде пресподеляна само с нашето изрично съгласие. Това, гарантирам, ще стане в близките един - два месеца.

Умира ли маркетингът? Кое ще спаси Facebook - късата памет или привързаността към услугата? Закъсня ли ръководството на Facebook в реакцията си на скандала с личните данни?

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от В развитие