В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как ще се отрази изборът на Путин върху икономиката на Русия?

Кузман Илиев във В развитие, 19.03.2018

Не е имало интрига около избора на Путин. Въпросът е от тук нататък как Западът и Изтокът ще се сработят и ще поставят своите разделителни линии, които са важни за тях и се влиза в сблъсък на интереси.  Това каза пазарният анализатор Кузман Илиев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Политиката е изкуство на възможното. Всеки път, когато се опитваме да оценяваме и да критикуваме определени политики някъде е обективно да се прави анализ на неговите действия, с техните позитивни и негативни ефекти и да се вижда каква е алтернативата". 

В Русия, като политическа култура, трябва да има ясен лидер и това не е някаква новост, обясни Илиев. "Каква е алтернативата в момента, ако Западът се запита, ще е много трудно да си отговори, защото в Русия комунистите, хардлайнерите, крайните националисти имат много, много силен глас". 

"Възможното кое е? Има победител Владимир Путин, който е човек с твърда ръка. Говори се много дали са спазвани правата на човека във времето, през което управлява. Като за всеки силен управник могат да се направят множество различни анализи, които да са в негова полза или в негов ущърб. Това, което се питаме - дали е победа - щеше да е истинска загуба ако дойдат радикалите, които говорят не за разоръжаване, а за това, че трябва да се върне комунизма, да се подчини Запада. Когато такива неща се изговорят и станат истинска държавна доктрина, това е много опасно за света". 

Великобритания трябва да се разглежда като особен играч с тази нейна много рязка, особена позиция по отношение на скандала с отровения в Лондон Скрипал, още преди да излязат окончателните резултати от изследванията на криминалистите, подчерта събеседникът. "Западът изчаква, но Великобритания тръгна с директни обвинения. Русия, разбира се, отрича, но като електорален ефект Тереза Мей постигна една мобилизация на електората в Русия". 

В какво икономическо състояние е Русия след 18-годишното управление на Путин?

Вижте повече във видеото.

Последни новини
Още от В развитие