В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Бургаският черноморски туристически район вече с общо управление

Живко Табаков, Комисия по туризъм към Общински съвет Бургас, В развитие, 16.03.2018

Бяхме единодушни в решението си – първо за учредяването и след това в избора на управленчески органи на Организацията за управление на Бургаски черноморски туристически район. Това каза Живко Табаков, представител на Учредителния комитет на ОУ на Бургаски черноморски туристически район и председател на Комисията по туризъм към Общински съвет Бургас в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Това, което изисква Законът за туризъм е да имаме и общ управителен съвет, който решихме да бъде от 7 човека. В него решихме да участват шестте морски общини на територията на област на Бургас - Царево, Созопол, Приморско, Бургас, Поморие, Несебър плюс Малко Търново“.

Той посочи, че председател на управителния съвет е кметът на община Приморско – Димитър Германов.

„В контролния съвет решихме освен представители на Министерството на туризма да има и представители на бизнеса“.

Табаков обясни, че перспективите включват в рамките на не повече от два месеца да започне да функционира самата организация, след като се впише в Министерството на туризма от началото на юни и до тогава да се намери изпълнителен директор.

„Всичките колеги бяхме обединени тази процедура да бъде публична, да се потърси най-добрият представител от туристическия бранш и колега, който има опит“.

 

Последни новини
Още от В развитие